15 år

Aktiviteter og nyheter

Labb og Appetitt godt representert under Finnmarksløpet

Sølv i NM til Arnt Ola Skjerve fra Team Labb

Arnt Ola Skjerve i full fres opp i Finnmarksløpet

Vår egen Arne Karlstrøm Team Labb med ærespris

Kennel Parken Gård Husky med nyheter 2016

Finnmarksløpet 2015 - starter 7. mars

Første gang Femundløpet måtte avlyses

Femundløpet 2015 - Fra Team Labb stiller to spann

Arnt Ola Skjerve i Femundløpet - sponset av Labb

Fôring av valper

Labb - et stykke norsk natur

Finnmarksløpet 2012

Labb så klart

Labb scoret igjen høyt i VG-testen 15.11.2017

VG-hadde plukket ut 15 av de mest populære hundemat-produktene til voksne hunder. Av tørrfôrene hevet Labb seg fortsatt i teten - samtidig som de er best på pris. Mest sunt fôr for pengene. Labb har i mange år vist at den holder stand. At dette igjen slo til er vi selvfølgelig stolte over å bringe videre. Til denne testen satte VG sammen et slagkraftig lag til å vurdere forskjellige aspekter rundt hundefôr.

Laget bestod av følgende kapasiteter på dette området:
• Øystein Ahlstrøm, førsteamanuensis i husdyrernæring ved NMBU, vurderte de 15 fôrproduktene for VG, basert på innholdsdeklarasjonen – tørrstoffnivå, samt innhold av protein, fett, karbohydrat og aske.

• Torill Moseng, president i Veterinærforeningen, kom med sine anbefaler på fôr og fôrsammensetning i tråd med hundens helse.

• Karen Johanne Baalsrud, direktør for planter og dyr i Mattilsynet, delte interessant funn fra test på bakterienivåer i hundemat.

• Anne Margrete Urdahl, seniorforsker ved Veterinærinstituttet, som også belyste bakterieinnhold i hundemat.

HVA SLAGS HUNDEFÔR BØR MAN VELGE?

Moseng ga følgende anbefalinger på fôr og fôrsammensetning til VG:

– Hunder er laget for å bruke kjeven, og å gnage på byttet. Derfor trenger de å spise mat som gjør at de får brukt tennene og satt i gang muskelsystemet. Da kan det være lurt med tørrfôr. En annen ulempe med våtfôr er dessuten at det klistrer seg til tennene, noe som kan gi mer tannstein. Det er et stort problem for mange hunder.

Videre forklarer Moseng at det ikke er sikkert at maten hunden din synes smaker best, er det den burde spise.

– Det er viktig at maten du gir til hunden din er tilpasset hunden du har –altså hvor gammel den er og eventuelt om den har noen fysiske problemstillinger som hjerteproblemer, nyre/leverproblemer eller muskel- og skjelettsykdommer.

BAKTERIER I HUNDEFÔR
I den nyeste NORMVET-rapporten til Veterinærinstituttet testet de bakterienivåer i hundemat. Bakterier ble ikke funnet i tørrfôr, men i våtfôr (som ikke var blitt varmebehandlet). Analysene viste at det var bakterier i cirka 75 prosent av de testede våtfôr-produktene, og i 14 prosent av prøvene oppdaget de at bakteriene var resistent mot minst ett antibiotikum.Karen Johanne Baalsrud delte for VG funn fra bakterienivåtesten. Blant annet er dyremat som er varmebehandlet tryggere for både mennesker og hund. Tørrfôr er derfor bedre når det gjelder sykdomsfremkallende bakterier i hundemat.

Kjøp Labb som scoret blant de høyeste i testen  her

Labb er et kvalitetsfôr som er godt for hunden din! Fôret er produsert i Norge basert på naturlige råvarer.