Finnmarksløpet 2014 gikk av stabelen for 34. gang og med Labb som stolt samarbeidspartner 9. året på rad. Mer om Finnmarksløpet lenger ned på siden:

Fra Team Labb 2014 stilte start nr 141 Arnt Ola Skjerve og start nr 154 Arne Karlstrøm.
Vi fulgte dem her på sidene etter hvert som løpet skred fram. Mer finner du på deres respektive Team Labb sider, mens "highlights" og resultater vil ligge igjen her etter løpet. De større begivenhetene rydder vi så klart plass til på forsiden.

Vi ønsker våre løpere lykke til på ferden!

Start nr 141 Arnt Ola Skjerve

Arnt Ola Skjerve starter Finnmarksløpet med gull i blikket, og med optimerer i Felleskjøpet Anne Ingvoldstad i sleden! På en foreløpig 5. plass søndag kveld.
(foto: sjekkpunktet.no)


Start nr 154 Arne Karlstrøm.

Her fra strabasene natt til søndag - inn som nr 2 til Levajok.
- på en foreløpig 8. plass søndag kveld.
(foto: sjekkpunktet.no)

Og her fra Labb sitt eget crew som sørget for at alle fikk fot for Labbs hundefor sine fortreffeligheter

Mona Karlsen (butikksjef på FK Alta), fra Team Labb May Conny Johansen og fra Labb Inger Johanne Blækkan. (Foto: Line Langø, Labb)
Her var det stort engasjement med Quiz både om Labb Hundefôr og om Finnmarksløpet. Det hele toppet med med flotte premier.

 

Om Finnmarksløpet 2014

Finnmarksløpet ble første gang arrangert i 1981, da med tre spann på startstreken. Den gang var hundesporten for et lite knippe spesielt intresserte. I dag ser vi at hundesporten og løpet engasjerer tusenvis av mennesker. I 2001 ble Finnmarskløpet AS etablert, med en ansatt. Fra den gang har løpet blitt proffesjonalisert og kommersialisert fra å være et lite sportsarrangement til å bli landsdelens største idretts- og kulturarrangement. I 2013 stod 129 spann fra 13 forskjellige nasjoner på startstreken, fordelt på våre to klasser.

Merkevaren Finnmarksløpet har de senere år blitt svært solid, både som arrangement og som et felles symbol på et samlet Finnmark i fest.

Fra 2009 har NRK hatt daglige sendinger fra løpet og interessen blant det norske folket har eksplodert. Vi opplever også at publikum fra hele verden retter blikket mot Nord-Norge og Finnmark mens løpet pågår. Publikumstallene på NRKs sendinger og egne digitale medier viser en forbløffende økning fra år til år, og vi lar oss stadig imponere over fantastiske seertall og nettbesøk under løpsuka.

Starten
Løpet starter lørdag i uke 10 hvert år fra Alta sentrum. Vi kjører åpning av løpet med påfølgende start for FL-500 og showstart for FL-1000 i Altas gågate. Det er en folkefest med speaker, musikk og tusenvis av publikummere.

Restart Sorrisniva
Sorrisniva ligger 16,5 km fra Alta sentrum. Alle 14-spann restarter fra Sorrisniva nøyaktig to timer etter de har blitt klokket ut fra Alta sentrum. Stedet har ideelle

 

 

 

Europas lengste hundeløp

turforhold og vi opplever hvert år stor publikumsoppslutning også her.
På grunn av begrensede parkeringsmuligheter i Sorrisniva setter vi opp shuttelbusser som går kontinuerlig tur/retur fra bussterminalen i Alta sentrum til Sorrisniva fra klokken 12.00 til ca klokken 16.00. Billettpris kr.50,- per vei. Vi oppfordrer alle til å benytte seg av shuttelbussene da dette vil lette parkeringsutfordringen betraktelig.

To klasser
8-spannsklassen kjører 500 km, starten går i Alta lørdag og fortsetter som en rundtur i Vest-Finnmark. Målgang for beste kjører er som regel mandag ettermiddag (50-55 timer etter start).

14-spannsklassen kjører 1000 km. Denne klassen kjører helt fra Alta i Vest-Finnmark til Kirkenes i Øst-Finnmark og tilbake til Alta. De første kjørerne forventes inn i løpet av torsdag/fredag (125-150 timer). Målgangen for de første kjørerne er alltid vanskelig å forutse. Vær og føreforhold spiller en stor rolle i løpets utvikling underveis, derfor er målgangen like uforutsigbar som været i Finnmark. Men nettopp på grunn av uforutsigbare og utfordrende værforhold, er løpet blitt svært populært for hundekjørere fra hele verden.

Dersom du som publikum ønsker å følge kjørerne fra sjekkpunkt til sjekkpunkt vil du i tillegg til store sportslige begivenheter, være vitne til et utrolig samspill mellom hunder og mennesker mot krevende naturkrefter. I tillegg vil du få den unike Finnmarksnaturen og kulturen i landsdelen med på kjøpet.

Samtlige som er involvert i avviklingen av Finnmarksløpet har et felles mål - å gjøre Finnmarksløpet til verdens beste hundeløp.

 


Labb er et kvalitetsfôr som er godt for hunden din! Fôret er produsert i Norge basert på naturlige råvarer.