Finnmarksløpet 2016 – for 36. gang

Fra Team Labb 2016 stilte følgende løpere i FL 1000:
Arnt Ola Skjerve sjekk her for litt om hans historikk.
Arne Karlstøm, mer om ham her
og Per Weddegjerde
(foto)

 

Arne Karlstrøm

Her fra forberedelser før depot for Finnmarksløpet 2016 legges ut.

 

Arnt Ola Skjerve her fra tidligere løp:

Arnt Ola Skjerve inn Neiden kl 14:09 - 11. mars

Arnt Ola ligger foreløpig et stykke bak i feltet, men av erfaring vet vi at han først tar på seg syvmilsstøvlene etter halvgått løp; derfor må vi nøye oss med disse bildene fra hans meritter så langt:

Finnmarksløpet – Europas lengste hundeløp med Labb som stolt partner 11. år på rad

Finnmarksløpet ble først gang arrangert i 1981, da med 3 spann på startstreken. Den gang var hundesporten for et lite knippe spesielt interesserte. I dag ser vi at hundesporten og løpet engasjerer tusenvis av mennesker. I 2001 ble Finnmarksløpet AS etablert, med en ansatt. Fra den gang har løpet blitt profesjonalisert og kommersialisert fra å være et lite sportsarrangement til å bli landsdelens største idrett- og kulturarrangement. I 2015 stod 132 spann fra 15 forskjellige nasjoner på startstreken, fordelt på tre klasser.
Merkevaren Finnmarksløpet har de senere år blitt svært solid, både som arrangement og som et felles symbol på et samlet Finnmark i fest.
Fra 2009 har NRK hatt daglige sendinger fra løpet og interessen blant det norske folket har eksplodert. Publikum fra hele verden retter blikket mot Nord-Norge og Finnmark mens løpet pågår. I 2016 starter løpet Lørdag 5. Mars. Starten går over ca 2 timer og foregår midt i Alta sentrum. Det er en folkefest med speaker, musikk og tusenvis av publikummere.

 

Det kjøres 3 klasser:
Junior (6-spann) kjører 200 km, starten går i Alta til lørdag og går over Finnmarksvidda og tilbake til Alta igjen.

500 km (8 spann) kjører 529 km, starten går i Alta til lørdag og fortsetter som en rundtur i Vest-Finnmark og tilbake til Alta igjen.

1000 km (14 spann) kjører 1070 km. Denne klassen kjører helt fra Alta i Vest-Finnmark til Kirkenes i Øst-Finnmark og tilbake til Alta.


 

Arnt Ola Skjerve fra starten av Finnmarksløpet 2014 med gull i blikket, og med optimerer i Felleskjøpet Anne Ingvoldstad i sleden!
(foto: sjekkpunktet.no)

 

Mer om Finnmarksløpet 2016 lenger ned på siden:

 
Labb er et kvalitetsfôr som er godt for hunden din! Fôret er produsert i Norge basert på naturlige råvarer.