Finnmarksløpet 2015 – for 35. gang

Fra Team Labb 2015 stiller i år Arnt Ola Skjerve start nr 137 i FL 1000,
sjekk her for litt om hans historikk.
Og Mina Skjøthaug Karlsen start nr 93 , som stiller i FL Junior,
her

 

Mina Skjøthaug Karlsen med solid 4. plass i FL-Junior

Gratulerer så mye! Det skillte ikke mange minuttene fra de som lå rett foran. Knallsterkt. les mer om Mina, her

 

Mina sammen med de 4 beste i FL-Junior

Fra venstre Guro Kempig, Hanna Lyrek, Mina Skjøthaug Karlstrøm og vinneren Anette Børve Hernes. Vi graulerer alle sammen!


Her fra Arnt Ola sin trening torsdag 5. mars 2015 i Alta:


Her fra oppkjøring i februar med seks ivrige hunder i spannet i Trøndelag. Første gang Arnt Ola opplevde at værmedlinga ikke slo til. Det som skulle komme som regn kom som snø.


Start nr 128 Arnt Ola Skjerve

Arnt Ola Skjerve fra starten av Finnmarksløpet 2014 med gull i blikket, og med optimerer i Felleskjøpet Anne Ingvoldstad i sleden!
(foto: sjekkpunktet.no)

 

Labb stolt partner i hele 10 år på rad

Vi følger løpet her på sidene etter hvert som det skrider fram. Det vi legger ut vil etterhvert havne på deres respektive Team Labb sider, mens "highlights" og resultater vil ligge igjen her etter løpet. De større begivenhetene rydder vi så klart plass til på forsiden.

Vi ønsker all løpere lykke til på ferden!


Arnt Ola Skjerve inn på en 19. plass i FL 1000

Klokka 17:49 lørdag 14. mars. Vi gratulerer. 19. plass av 27 som fullførte og 48 startende er et mesterstykke i seg selv. Hunder og sikkerhet først. Vi trenger ikk gå lenger enn to år tilbake der kom inn på 2. plass i Finnmarksløpet. Mer om det under Team Labb.

 

Arnt Ola Skjerve - Varangerbotn - 12. mars:

 

Arnt Ola Skjerve inn Neiden kl 14:09 - 11. mars

Arnt Ola ligger foreløpig et stykke bak i feltet, men av erfaring vet vi at han først tar på seg syvmilsstøvlene etter halvgått løp; derfor må vi nøye oss med disse bildene fra hans meritter så langt:

Neppe noen overhengende fare selv om sol og ganske varmt på Levajok

 

Uten mat og drikke duger helten ikke


Minutter før start

 

Her fra Labb-standen i Alta 2015

Anna Nabbing fra Felleskjøpet presenterer her Labb for de som vil at hunden sin skal yte litt mer. Samtidig kan du her være med på en konkurranse til støtte for alle de 600 frivillige som er med på å holde hjulene i gang under Finnmarksløpet.

Mer om Finnmarksløpet 2015 lenger ned på siden:

 

Mer om selve Finnmarksløpet 2015

Finnmarksløpet ble første gang arrangert i 1981, da med tre spann på startstreken. Den gang var hundesporten for et lite knippe spesielt intresserte. I dag ser vi at hundesporten og løpet engasjerer tusenvis av mennesker. I 2001 ble Finnmarskløpet AS etablert, med en ansatt. Fra den gang har løpet blitt proffesjonalisert og kommersialisert fra å være et lite sportsarrangement til å bli landsdelens største idretts- og kulturarrangement. I 2013 stod 129 spann fra 13 forskjellige nasjoner på startstreken, fordelt på våre to klasser.

Merkevaren Finnmarksløpet har de senere år blitt svært solid, både som arrangement og som et felles symbol på et samlet Finnmark i fest.

Fra 2009 har NRK hatt daglige sendinger fra løpet og interessen blant det norske folket har eksplodert. Vi opplever også at publikum fra hele verden retter blikket mot Nord-Norge og Finnmark mens løpet pågår. Publikumstallene på NRKs sendinger og egne digitale medier viser en forbløffende økning fra år til år, og vi lar oss stadig imponere over fantastiske seertall og nettbesøk under løpsuka.

Starten
Løpet starter lørdag i uke 10 hvert år fra Alta sentrum. Vi kjører åpning av løpet med påfølgende start for FL-500 og showstart for FL-1000 i Altas gågate. Det er en folkefest med speaker, musikk og tusenvis av publikummere.

Restart Sorrisniva
Sorrisniva ligger 16,5 km fra Alta sentrum. Alle 14-spann restarter fra Sorrisniva nøyaktig to timer etter de har blitt klokket ut fra Alta sentrum. Stedet har ideelle turforhold og vi opplever hvert år stor publikumsoppslutning også her.

 

 

 

Europas lengste hundeløp

På grunn av begrensede parkeringsmuligheter i Sorrisniva setter vi opp shuttelbusser som går kontinuerlig tur/retur fra bussterminalen i Alta sentrum til Sorrisniva fra klokken 12.00 til ca klokken 16.00. Billettpris kr.50,- per vei. Vi oppfordrer alle til å benytte seg av shuttelbussene da dette vil lette parkeringsutfordringen betraktelig.

To klasser
8-spannsklassen kjører 500 km, starten går i Alta lørdag og fortsetter som en rundtur i Vest-Finnmark. Målgang for beste kjører er som regel mandag ettermiddag (50-55 timer etter start).

14-spannsklassen kjører 1000 km. Denne klassen kjører helt fra Alta i Vest-Finnmark til Kirkenes i Øst-Finnmark og tilbake til Alta. De første kjørerne forventes inn i løpet av torsdag/fredag (125-150 timer). Målgangen for de første kjørerne er alltid vanskelig å forutse. Vær og føreforhold spiller en stor rolle i løpets utvikling underveis, derfor er målgangen like uforutsigbar som været i Finnmark. Men nettopp på grunn av uforutsigbare og utfordrende værforhold, er løpet blitt svært populært for hundekjørere fra hele verden.

Dersom du som publikum ønsker å følge kjørerne fra sjekkpunkt til sjekkpunkt vil du i tillegg til store sportslige begivenheter, være vitne til et utrolig samspill mellom hunder og mennesker mot krevende naturkrefter. I tillegg vil du få den unike Finnmarksnaturen og kulturen i landsdelen med på kjøpet.

Samtlige som er involvert i avviklingen av Finnmarksløpet har et felles mål - å gjøre Finnmarksløpet til verdens beste hundeløp.

 


Labb er et kvalitetsfôr som er godt for hunden din! Fôret er produsert i Norge basert på naturlige råvarer.