Arne Karlstrøm, Marianne Skjøthaug og Mina Skjøthaug Karlstrøm

Marianne skulle kjørt i Finnmarksløpet 2015, men pga av kennelhoste måtte hun trekke seg. Selv om hundene virker friske nå når løpet starter, er det innegen garanti for smittefare.

Arne er en av veteranene i langdistansesporten, og har kjørt Finnmarksløpet 1000 km nest flest ganger av alle dvs fullført 19 ganger og startet hele 21 ganger. Han har 3 stk 3. plasser og har har vært topp 5, eller topp 10 de fleste gangene. Han har også kjørt de andre lange løpene i Norge og Sverige og han sitter som sportslig leder i Finnmarksløpet.

Arne og Marianne har vært gift siden 1995 og har to barn på 13 og 16, sammen driver vi ett melkeproduksjonsbruk, og en kennel PARKEN GÅRD HUSKY med Alaskan huskys. Vi har ca 45 hunder og ved siden av at vi konkurrerer i langdistanse tar vi med oss gjester på hundespannsturer som attåttnæring.

Marianne har kjørt hundespann og langdistanse i 20 år, og har stort sett kjørt i 8 spannsklassen og har mange toppplasseringer i den klassen – 2. 3. og 4. plass på Pasvik Trail, 2.plass på Finnmarksløpet 500 og en 3. plass og to 1. plasser på Femundløpet 400 hvorav vi ble verdensmestere i 2011. Hun kjørte 100-mila iår 2013 og fullførte stolt på 18 plass! Marianne sitter i styret i Alta trekkhundklubb.

 

Femundløpet 2014

Marianne Skjøthaug FL 600 - klar som deltaker. Hadde noen bra etapper i starten. Fikk til slutt en pen plassering på plass 7.

Arne Karlstrøm i Finnmarksløpet 2014

Arne Karlstrøm fra Team Labb og hans handlere gleder seg til start i morgen! Både kona Marianne og datteren Mina er med som handlere i år.

Arne Karlstrøm klar for oppankring i Kirkenes. (foto: sjekkpunktet.no)

 

Mina Skjøthaug Karlstrøm, FL Junior i Finnmarksløpet 2015

Alltid befriende når starten er overstått.

Mina jublede glad for at løpet er i gang. (foto: sjekkpunktet.no)

 

Dette er første gang Mina kjører langdistanseløp, men hun har kjørt barnas Finnmarksløp flere ganger og har selvølgelig vært mye på tur med resten av familen som befinner seg hhr på samme side. Da hundene hjemmefra har hatt kennelhoste, får Mina låne hunder av gode naboer. Dette sier litt om det flotte miljøet hundekjørere mellom. Her bakker man hverandre opp og støtter på alle plan.

Hjemme var det kennelhoste og Mina ble sent ut med lånte hunder. Hun er jo bosktavelig talt født inn i dette. Marianne Skjøthaug var høygravid under starten i på Finnmarksøpet i 2000, men med 3 uker til termin regnetg de med at dette skulle gå fint. Arne lå på 3. plass og Marianne var med rundt. De var halvveis i langhvilen da veene kom. Mina rakk den gangen akkurat å være med på banketten - sammen med mor og far.

Her fra en av de minnerike opplevelsene fra barnas Finnmarksløp hvor de fikk parkering. Her er Mina er sammen med Hanna Lyrek.

NRK Super har fulgt Mina og laget et fint innslag om henne der vi får se litt mer om hvordan hun lever med skolevenninner, lekser, men aller mest med et fantastisk fokus på henne forhold til hundene og naturen, mer hundegal enn guttegal, sjekk NRK Super, her

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 


 

 

 

 

Labb er et kvalitetsfôr som er godt for hunden din! Fôret er produsert i Norge basert på naturlige råvarer.